Om Os - vinduespudser Slagelse

bmpolering.dkÅret var 1949. Ude i den store verden blev Nato dannet. I Kina dannes Folkerepublikken Kina med Mao ved roret. George Orwells roman 1984 udgives.

 

Og i Slagelse etablerede Carl Mortensen sig som selvstændig vinduespolerer. I øvrigt samme år som sønnen Brian fødtes.

 

I begyndelsen af 1960’erne var det ganske almindeligt at gå ud af skolen, når det var muligt, og det var det i 14-års alderen. Brian Mortensen var en af de 14-årige, der afsluttede skolegangen i 1963.

 

Han fik arbejde med det samme. I faderens firma, og han arbejdede støt videre og videre og videre. Indtil han i 1978 etablerede sin egen virksomhed – selvfølgelig også med vinduespolering.

 

bmpolering.dk- Nej, jeg aner ikke, hvor mange vinduer, jeg har pudset. Jeg tør ikke engang gætte på det. Men jeg kan forsikre, at det er mange.

 

- Jeg polerer vinduer for både private og for firmaer. Et af de mere spændende steder var Sorø Akademi. Tænk, jeg har pudset vinduer, som Holberg engang har kigget ud af. Nå ja, måske er de skiftet ud med tiden, men han levede jo der i mange år, fortæller Brian Mortensen, der har boet i Gierslev syd for Høng siden 1971.

 

I 1973 giftede han sig med Laila i Gierslev Kirke, og i 1979 fik parret datteren Sybille. 10 år senere dukkede sønnen Johan op, som i dag også arbejder som vinduespudser.

 

Brian Mortensen har, selv om han ikke har lagt mærke til det, nået alderen, hvor mange jævnaldrende tænker på efterløn og stille sysler. Men ikke Mortensen. Han vil også i årene fremover sikre et bedre udsyn for sine kunder.

Brian Mortensen  | master_bm@mail.tele.dk